tiistai 14. tammikuuta 2014

Kaiken takana on nainen...

ja niin tässäkin tapauksessa. Tässä postauksessa ajattelin kertoa hieman meidän reissun taustoista, eli mikä sai meidät lähtemään.

Australia on maana aina jotenkin kiehtonut mua. Sen luonto ja eristyneisyys muusta maailmasta ovat tehneet siitä jotenkin salaperäisen. Onhan se aika siistiä, että siellä on sellaisia eläimiä ja kasveja, mitä ei löydy mistään muualta. C´moon hei, mikä eläin esim. vesinokkaeläin oikein on? Majava, mille on liimattu nokka?
















Ihan meidän seurustelun alkuajoista asti oon puhunut Olalle tästä mun kiinnostuksesta Australiaan ja pikkuhiljaa siitä muotoutui unelma lähteä paikan päälle pidemmäksi aikaa kuin pelkästään lomalle. Joskus lukioaikoina tutkin asiaa ja lueskelin enemmän Working Holiday -viisumista ja se tuntui juuri sille mitä Australialta halusin: mahdollisuus lomailla ja matkustella, sekä tehdä töitä.

Ola aloitti Lamk:issa opiskelun 2008 ja mä 2010. Kouluun mennessäni ajattelin, että tän koulun jälkeen voisi olla hyvä sauma lähteä. Pikku hiljaa mun innostus tarttui Olaan ja rupesi näyttämään aika lupaavasti siltä, että saisin siitä matkaseuraa. Ola valmistui 2012 ja silloin lyötiin enemmän tai vähemmän lukkoon, että lähdetään kun mä valmistun 2013. Työkuviot kuitenkin hieman siirsivät lähtöä ja joulukuussa 2012 lähtöaika varmistui tammikuulle 2014.

Toukokuussa 2013 pakattiin meidän Kirveskadun asunto pahvilaatikoihin ja muutettiin mun veljen nurkkiin Launeelle. Taka-ajatuksena, ettei tavaroita tarvitse enää lähteä muuttamaan lähdön koittaessa ja kisumisuilla on koti myös jatkossa. 

Matalaa profiilia pidettiin alkusyksyyn 2013 asti, jolloin käytännön asiat eli lennot ja viisumit oli hankittu. Tämän jälkeen suunnitelmista uskalsi jo hieman kertoa kavereille. Viisumin hakeminen kävi tosi helposti, mutta ei halvasti. Hintaa viisumille tuli 365 AUD per nenä. Nyt kun katsoin niin hinta on pompannut 420 AUD. Auts. Hakemukset täyteltiin netissä ja vuorokaudessa saatiin hyväksyvät päätökset. Lentoja vertailtiinkin sitten hieman enemmän ja viimein löydettiin halvin ja kestoltaan ok lento.

Lentoreitti on seuraava:
Helsinki - Milano
Milano - Hong Kong
Hong Kong - Sydney

ja kokonaismatka-aika 28h, josta lentoaika 24h, eli molemmat vaihdot ovat kestoltaan kaksi tuntia. Hintaa lennoille tuli 602 euroa per nenä.

Loppuun vielä pari hyödyllistä linkkiä:
http://www.immi.gov.au/Visas/Pages/417.aspx
Viisumit kannattaa ehdottomasti hakea täältä. Virallinen valtion taho. Muualta tulee vähintäänkin lisämaksuja ja itse viisumi voi jäädä jopa saamatta.

http://www.pallontallaajat.net/maat/australia
Hyvää infoa ja loistava keskustelufoorumi kaikille reissaajille

No kestääkö?
14.1.2014

Nyt oltu yhdessä puolitoista päivää työttömiä ja vielä toisen naamaa katselee ihan mielellään, hyvä merkki siis! Tosin tänään ei oo vielä käyty keskustelua siitä, kuka tekee ruokaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida myös anonyyminä!