torstai 20. marraskuuta 2014

Beautiful Luang Prabang


Kolmas päivä alkaa olemaan kohta loppupuolella täällä Laosin Luang Prabangissa. Ollaan alettu pikku hiljaa näkemään turistihuijausten ohi, ja on se sanottava, että tämä on kaunis maa. Luonto on upea ja kaupunki on täynnä toinen toistaan hienompia temppeleitä. Ei olla vielä vierailtu niissä, mutta ehkä huomenna käydään jossain.

Ollaan otettu nämä kaksi päivää melko rauhallisesti: kävelty rauhakseen ympäri kylää, syöty hyvää ja halpaa ruokaa, käyty hierottavana ja kiivetty kylän keskellä sijaitsevalle luostarivuorelle. Fiilistä on parantanut myös se, että löydettiin tästä meidän guest housen läheltä ruokatori, jolta saa ruokaa 1-2 euroa annos. On Laoslaista ruokaa, sämpylöytä, lettuja ja hedelmä smoothieita. Nam.

Tässä kylässä on lisäksi joka ilta iltamarkkinat, joilta löytyy kaikenlaisia paikallisia herkkuja. Tänään kävin testaamassa buffettia 1.5 euron hintaan (ja joo, tiedän, että buffetteja tulisi välttää, mutta tää näytti hyvin fressiltä ja ihmisiä oli syömässä paljon, joten ruoan vaihtuvuus linee ollut ihan hyvä). Saas nähdä onko maha huomenna sitä mieltä, että oli järkevää syödä buffetista.

Pahamaineinen buffetpöytä
Ruoka on ainakin näin pikaisen makuihin tutustumisen jälkeen enemmän mun makuun, kun Thaimaassa. Jotenkin raikkaampaa iha näissä halvoissa paikoissakin. Chiang Maissa halvimmat sapuskat oli monesti melkoista uppopaistomättöä.

Huomenna Juha ja Henna saapuvat sulostuttamaan meidän elämää läsnäolollaan. Ne on tällä hetkellä yöbussissa matkalla Vang Viengistä tänne. Perillä aamu viideltä. Täällä on joka aamu sellainen perinne, että munkit menevät tuonne pääkadulle auringonnousun aikaan keräämään almuja. Paikalliset sitten lahjoittavat heille ruokaa sen verran mitä voivat. Me ollaan liian unisia mennäksemme katsomaan tätä toimitusta, mutta ehkä Juha ja Henna menee...

Kuva lainattu netistä
Huomenna kun joskus herätään, vaihdetaan guest housea tuohon parin sadan metrin päähän, kun tämä nykyinen on tosiaan melko kallis, 26 euroa yöltä. Nyt muutetaan sellaiseen, mikä maksaa 20e.

Nyt rupeaa jo uni painaa, joten kuulemisiin!

Elina ja Ola

2 kommenttia:

  1. Hei! Luin oikeestaan suurimman osan läpi noist sun postauksista koskien Australiaa ja siellä oli jo erittäin hyviä vinkkejä, mut haluun nyt erikseen kysymällä vielä varmistaa tietyt asiat. :)

    Eli mitkä on ihan pakollisia asioita ennen Ausseihin lähtöä? Tarkotan sitä, että pitääkö mun tyyliin antaa ulkoministeriölle matkustusilmotus tms, pitääkö olla medicare-kortti jne? Käytännössä tarkotan siis kaikkia pakollisia asioita joita ilman ei pääse Ausseihin. Myöskään rokotuksista en oo löytäny kunnon tietoa, mun käsityksen mukaan ei piä ottaa mitään rokotteita kuhan perus rokotteet on voimassa? Tuntuu et missään ei oo selviä asioita mitä tonne pitää olla, vaan joutuu ettii ympäri ämpäri nettiä tietoa kaikesta mahollisesta. Jos pystyt yhtään auttaa vielä niin iso kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen lähtöä tarvitset viisumin ja vakuutuksen. Rokotuksia ei tarvii, jos ei meinaa mennä jonnekkin tiettyihin paikkoihin aasiassa (tällöin hepatiitti A on hyvä olla ja mahdollisesti ehkä japaninaivokuume). Mulla on vaan hepatiitti A.

      Itse en ilmoittanut Suomessa kenellekään lähdöstä. Osoitteen vaihdoin porukoille.

      Medicare-kortin saat hommattua Australiasta. Itse hankin sen vasta kuukautta ennen pois lähtöä, kun tarvitsin lääkäriaikaa rokotusten hankkimiseen (kyllä, saat nämä myös Ausseista, jos päätät matkustaa esim aasiassa reissun jälkeen. Itseasiassa luulen, että tuli halvemmaksi ottaa Ausseissa rokotuksia, kuin Suomessa).

      Ausseissa sitten tarvitset paikallisen pankkitilin. Kannattaa tutkia erillaisia rahansiirtopalveluja, kun meinaat siirtää sinne rahaa (esim. TransferWise), sillä pankkisiirroissa on uskomattomat kulut.

      Ja hammaslääkärissä kannattaa käydä Suomessa, sillä se on kallista Ausseissa.

      Poista

Voit kommentoida myös anonyyminä!